İZMİR / BAYINDIR - Bayındır Mesleki Eğitim Merkezi

Nis

İzmir İnternet Haftası, 2024 yılında "Eğitimde Üretken Yapay Zeka" teması ile gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda okulumuzda "İnternet Kullanımı" konulu faaliyetler yapılmış ve "YAPAY ZEKA" hakkında bilgiler verilmiştir.

KUTADGU BİLİG VE YUSUF HAS HACİB

Kutadgu Bilig, Türkçenin en temel ve Türk dili araştırmalarının en önemli kaynak eserlerindendir. İslâmî Türk edebiyatının adı bilinen ilk şair ve düşünürü Balasagun’lu Yusuf Has Hacip tarafından yazılmıştır. Eser, insanlara dünyada tam anlamıyla kutlu olmak için gereken yolu göstermek amacıyla kaleme alınmıştır.

Kutadgu Bilig, dört ana karakter arasında geçen diyaloglardan oluşmaktadır. Eserdeki bu dört ana karakterin her birinin belirli bir sosyal rolü vardır ve her biri belirli bir değeri temsil eder:

·        Küntogdı hükümdardır ve hukuku/adaleti temsil eder;

·        Aytoldı vezirdir ve saadeti/devleti temsil eder;

·        Ögdülmiş de vezirdir ve aklı temsil eder;

·        Odgurmış ise akibeti/kanaati temsil eder.

Mrt

Bayındır Mesleki Eğitim Merkezi “Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri 11. Sınıf öğrencileri Alan Öğretmeni Nursel UÇAR refakatinde Bayındır Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileriyle buluştu.10 öğrencimizin katıldığı programda özel bireylerin saç kesimi, saç bakımı usta eller tarafından özenle gerçekleştirildi. Sonrasında birlikte yemek yiyen öğrenciler “Hayatı paylaşmak için engel yoktur.”  sözünü bir kez daha yaşatmanın mutluluğu ile eğlenceli dakikalar yaşadılar. Projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

26- 29 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA OKULUMUZ REHBER ÖĞRETMENİ ÖMER FATİH EKİCİ TARAFINDAN TÜM KADEMELERDEKİ ÖĞRENCİLERİMİZE  "TEKNOLOJİ VE OYUN BAĞIMLILIĞI "KONULU SEMİNER ETKİNLİĞİ DÜZENLENMİŞTİR.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Genel Müdürlüğünün 02.02.2024 tarih ve 2024/36 sayılı genelgesi kapsamında Bayındır Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve  Bayındır Mesleki Eğitim Merkezi’nin öncülüğünde ; İş yerlerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin  belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörler ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması amacıyla yapılması gerekli çalışmalar, alınması gereken tedbirler ile  tehlike ihtimalleri  konu başlıklarının değerlendirildiği  “İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Analizi Bilgilendirme Toplantısı” Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’nde yapılmıştır.

Şbt

12.SINIF ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ÖĞRENCİLERİMİZ İLE OKUL MÜDÜRÜ NAİL GÖKOVA VE MESLEK DERSİ ÖĞRETMENİ ŞÜKRÜ BAYSAL'IN KATILIMIYLA KAHVALTI ETKİNLİĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

Şbt

BAYINDIR MESLKEİ EĞİTİM MERKEZİ SOSYAL SORUMLULUK PROJEMİZİ  BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİK.

Şbt

• Deyimler ve atasözleri, dilimizin önemli birer parçasıdır ve kültürel mirasımızı yansıtırlar. Bu bağlamda, okulumuzda Şubat ayı boyunca deyimler ve atasözleri üzerine etkinlikler düzenlenmiştir. Amacımız öğrencilere bu önemli dil unsurlarını tanıtmak, anlamalarını sağlamak ve kullanmalarını teşvik etmektir. Sınıflarda “Anlat Bakalım” etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilere çeşitli deyim ve atasözleri anlatılarak anlamları hakkında bilgi verildi ve örneklerle açıklandı.

•  “Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma” etkinliği düzenlendi. Öğrenciler, kendilerine verilen atasözü veya deyimi dramatize ederek ifade ettiler.
  • “Atasözü/Deyim Resimleme” etkinliği yapıldı. Öğrenciler, öğrendikleri atasözleri veya deyimleri resimleyerek anlamlandırdılar.Öğrencilerin hazırladığı resimler ve drama performanslarından oluşan ürünler, okul sergisi için hazırlandı ve okulda sergilendi.